Mijn verhaal

Hallo, ik ben Mahabat, het gezicht achter Malamin. Ik ben afkomstig uit Syrië en behoor tot de Koerdische gemeenschap. Sinds ik in 2016 mijn land moest ontvluchten door de oorlog, woon ik met mijn gezin in Mechelen. Mijn diploma rechten wordt in België niet erkend, en met 4 kleine kinderen was het onmogelijk om terug te gaan studeren. Ik hoefde niet lang te zoeken naar een nieuwe passie. Die vond ik in de keuken. Na wat experimenteren voor familie en vrienden besloot ik in 2022 de stap te zetten naar een eigen bedrijf.
 
Malamin is het Koerdische woord voor “mijn huis”. En dat is precies wat ik met mijn cateringbedrijf doe : mensen laten proeven van de gerechten, het smakenpalet en de gastvrijheid van mijn thuisland Syrië. Ik serveer de gerechten zoals ik ze thuis zelf klaarmaak voor mijn familie en vrienden, en met liefde voor de Koerdische cultuur. Alle ingrediënten zijn vers, halal en lokaal aangekocht . Er is steeds een vegetarisch assortiment beschikbaar.  

Je kan mij wekelijks vinden op de zaterdagmarkt in Mechelen. Ik sta met mijn foodbike op de Grote Markt, in de eerste rij rechtover de ingang van het stadhuis. Daarnaast kan je mij boeken voor evenementen, en maak ik graag een menu op maat voor privé-feestjes bij jou thuis of op locatie.  
 
cart